Backup as a Service hos Aarhus maskinmester Skole

Backup as a Service hos Aarhus maskinmester Skole

Backup as a Service hos Aarhus maskinmester Skole

På Aarhus Maskinmester Skole valgte de at outsource den løbende backup til en NetApp-løsning, som er drevet og overvåget af Konica Minolta.

Michael Pedersen
quotation marks

Heldigvis har vi gode folk ved hånden hos Konica Minolta, som kender løsningen ud og ind og altid står til rådighed, hvis vi har spørgsmål eller ønsker. Det løbende samarbejde fungerer meget smidigt.

Michael Pedersen

IT- og persondataansvarlig, Aarhus Maskinmester Skole

Backup reduceret til et absolut minimum


”Jeg kan se på vores dashboard, at vi bruger under 3 TB til vores backup, som det ser ud lige nu,” fortæller Michael Pedersen, som er IT- og persondataansvarlig på Aarhus Maskinmester Skole. ”Jeg tør slet ikke tænke på, hvor meget det ville fylde uden deduplikering og snapshot-teknologi.”


Det nuværende setup består af løbende snapshots på egen lokation og automatiseret backup på en NetApp-løsning, som bliver drevet og overvåget af Konica Minolta. 


Der bliver foretaget backup hver nat til to lokationer hos Konica Minolta, og selv om Michael Pedersen ikke er klar over, hvor lang tid, det tager, så mener han ikke, at det varer meget mere end 10 minutter.


”Takket være komprimering og deduplikering, så overfører vi et minimum af data for at holde vores backup ajour. Datamængderne og backuptiden er blevet dramatisk reduceret, og det er naturligvis positivt, hvad angår behovet for båndbredden og lagerplads. Den automatiserede løsning har kørt i snart halvandet år og fungeret fuldstændig problemfrit,” forklarer skolens IT- og persondataansvarlige.


Rightsizing og automatisering

Tidligere var Aarhus Maskinmester Skole koblet op på en IBM Tivoli-løsning, og den var på mange måder skudt over målet i forhold til backupbehovet og i forhold til den teknologiske udvikling. Man begyndte at se sig om efter alternativer og fik øje på Konica Minolta.


Michael Pedersen siger: ”Vi havde Konica Minolta i huset i form af en lang række MFP-maskiner, og vi vidste, at de også var begyndt på mere komplekse IT-installationer, så vi tog kontakt og kunne lide, hvad de foreslog. Vi er kun to mand i skolens IT-afdeling, så vi gik efter en automatiseret løsning, som bare skulle virke, og Konica Minolta foreslog en NetApp-løsning, som passede langt bedre til vores behov.”


Aarhus Maskinmester Skole havde tidligere valgt at virtualisere deres servere, og de havde derfor allerede gode erfaringer med produkterne fra NetApp. Samtidig talte automatisering og outsourcing til IT-afdelingens ønske om at slippe for tidskrævende backup, service og opgraderinger, ligesom den løbende overvågning også skulle lægges ud af huset. Konica Minoltas forslag imødekom alle ønskerne, og der blev underskrevet en aftale.Intelligente fordele der mærkes

”Nu høster vi fordelene af den automatiserede og mere intelligente måde at foretage backup af vores data på,” fastslår Michael Pedersen fra Aarhus Maskinmester Skole. ”Dels sparer vi som nævnt så meget plads, at backuptiden næppe kan gøres meget hurtigere. Det vil jeg i hvert fald tillade mig at tvivle på. Og dels er al bøvl og besvær med at vedligeholde og opgradere løsningen taget fra vores skuldre, så vi kan bruge tiden mere konstruktivt.”


Michael Pedersen fortæller, at han sammen med kollegerne naturligvis har planer og rutiner for emergency restore, og at de også tester løsningen for genetablering af data regelmæssigt. Men det er sket så sjældent, at der har været behov for at genfinde data, at de hver gang lige tjekker proceduren med Konica Minolta.


”Vi vender det lige med vores faste folk, for det sker stort set aldrig. Heldigvis har vi gode folk ved hånden hos Konica Minolta, som kender løsningen ud og ind og altid står til rådighed, hvis vi har spørgsmål eller ønsker. Det løbende samarbejde fungerer meget smidigt,” oplys

er den IT- og persondataansvarlige.


Der er styr på GDPR 

På skolen uddanner man blandt andet maskinmestre, autoteknologer, automationsteknologer og produktionsteknologer, og der er et internationalt orienteret og levende studiemiljø.


”Da vi har med mennesker at gøre, der underviser og uddanner sig, så er der i sagens natur et væld af personfølsomme data involveret, og vi er derfor underlagt GDPR i alle ender og kanter. Vores meget effektive og automatiserede backup hører med i billedet som en del af vores IT-setup, der sikrer alle vores data og minimerer konsekvenserne, hvis vi en dag – og gud forbyde det – skulle opleve et massivt nedbrud,” slutter IT- og persondataansvarlig Michael Pedersen.


Kontakt os

Kontakt os