Kompetente og dygtige konsulenter gør hele forskellen

Kompetente og dygtige konsulenter gør hele forskellen

Kompetente og dygtige konsulenter gør hele forskellen

Hos DTU Byg forsker de i både byggemetoder, -teknologi og -materialer, ligesom de udklækker nogle af landets dygtigste bygningsingeniører. Instituttets datamængder er stigende, og derfor har de også bygget til i datacentret med ekstra NetApp-kapacitet og en forlængelse af serviceaftalen med Konica Minolta for de næste to år.

Dag Stinus
quotation marks

Vi brugte NetApp i forvejen, og vores eksterne NetApp-tekniker på løsningen var nu hos Konica Minolta, så derfor fortsatte vi med en ny NetApp-storageløsning, som vi investerede i tilbage i 2015, hvad vi absolut ikke har fortrudt.

Dag Stinus

IT-Chef

Med 5.000 ansatte, 9.000 studerende og et campus i konstant udvikling hører DTU til blandt de største og mest prestigefyldte uddannelsesinstitutioner herhjemme. Det meste af universitetet har hjemme nord for Lyngby, hvor DTU Byg også hører til. DTU Byg er hjemsted for de bygningsrelaterede uddannelser, og her tog man for godt fire år siden en stor NetApp-installation i brug, som er leveret og serviceret af Konica Minolta.


”Vi brugte NetApp i forvejen, og vores eksterne NetApp-tekniker på løsningen var nu hos Konica Minolta, så derfor fortsatte vi med en ny NetApp-storageløsning, som vi investerede i tilbage i 2015, hvad vi absolut ikke har fortrudt,” forklarer IT-chef Dag Stinus. ”Men vi må sande, at datamængderne bare stiger og stiger, så derfor har vi nu investeret i ekstra kapacitet og forlænget serviceaftalen, så vi er godt kørende i nogle år mere.”


Udfordring: De stigende datamængder

Ifølge Anders Brink, som er IT-administrator hos DTU Byg, så oplever de på instituttet en stærkt stigende datamængde, og det er der flere grunde til.


Anders Brink forklarer: ”Vi gemmer mere og mere, beregningerne bliver hele tiden mere komplicerede, og modellerne bliver stadigt større. Summa summarum er, at mængden af data stiger, og vi kunne derfor se, at vi på et tidspunkt ville løbe tør for plads. Derfor kontaktede vi Konica Minolta og blev enige om at investere i omkring 200 TB ekstra i rå diskplads for at være godt dækket ind.”


Investeringen i ’mere af det samme’ er et udtryk for, at NetApp-løsningen med sin snapshot- og deduplikeringsteknologi var det rette valg i sin tid, og at den også fremover kan dække behovet. Selv om priserne på flash-hukommelse de seneste år er dykket under prisen på traditionelle storagediske, så bygger DTU Byg videre på det eksisterende system med roterende diske og tilpasset ydeevne, alt efter om det er fillagring eller virtuelle maskiner, de skal bruges til.


To år mere … med god service

Samtidig med investeringen i ekstra storagekapacitet har DTU Byg også forlænget serviceaftalen med Konica Minolta for to år mere. Direkte adspurgt, om de personlige relationer har haft noget at sige ved valget, fastslår IT-administrator Anders Brink med bestemthed:


”Nej, det har næsten alt at sige! NetApp-konsulent, Stig Jensen, har været vores faste mand på installationen i snart to årtier. Han kender det hele ud og ind, vi stoler på ham, og vi har et uvurderligt parløb med ham om den daglige drift og de løbende opdateringer. Stig og hans kolleger er kompetente folk, og de er guld værd for en IT-afdeling som vores, der servicerer op mod 200 ansatte på instituttet – forskere, undervisere og hele den administrative stab.”


Opgaverne for DTU Byg løfter Konica Minolta inden for de aftalte rammer. Udskiftning, opdateringer og løbende service foregår, mens løsningen er i drift, så oppetiden bliver så høj som mulig for de travle folk på instituttet. De bygger – i mere end én forstand – på sikker grund.


Kontakt os

Kontakt os