Backup as a Service hos Morsø Kommune

Backup as a Service hos Morsø Kommune

Backup as a Service hos Morsø Kommune

Hos Morsø Kommune er de på den sikre side med Backup as a Service hos Konica Minolta. 


Kombinationen af backup og rigelig serverkraft hos KMsky på en ekstern lokation betyder, at kommunens systemer kan startes op igen eksternt, hvis der skulle ske et totalt nedbrud på de primære lokationer

Kent Gadgaard
quotation marks

Jeg kan nævne tre afgørende grunde til, at vi valgte KMsky som backup-løsning hos Konica Minolta. For det første har vi opnået langt større sikkerhed i tilfælde af et omfattende nedbrud. For det andet har vi med den nye løsning udbygget et samarbejde med en partner, der allerede kender os ud og ind, og som vi stoler på. Og for det tredje kunne Konica Minolta give os en virkelig skarp pris på denne service.

Kent Gadgaard

IT-chef, Morsø Kommune

Nu kan Morsø Kommune genstartes på et øjeblik


Morsø Kommune består af øen Mors, har Nykøbing Mors som administrativt centrum og er hjemkommune for 20.400 borgere. I april 2019 blev borgernes og kommunens data flyttet over på den nye backupløsning, og den proces gik meget problemfrit.


”Vi samarbejder med Conscia på sikkerhedsområdet, og derfor koblede vi ganske enkelt vores to partnere Conscia og Konica Minolta sammen, så vi i fællesskab kunne få etableret en sikker VPN til KMsky og gennemføre flytning af data og implementering af den nye løsning så problemfrit som muligt og uden at kompromittere borgernes data. Det lykkedes over al forventning,” fortæller Kent Gadgaard.


Fra skyen hjem til Morsø og ud igen

I Morsø Kommune har de tidligere gennem flere år haft backup ude i skyen, men i forbindelse med valget af NetApp som storageplatform gav det mest mening at hente den del af infrastrukturen hjem igen. 


IT-chef Kent Gadgaard: ”På daværende tidspunkt fungerede det bedst at hente det tredje lag i vores IT-setup hjem, så vi havde primær storage på rådhuset sammen med vores backup, suppleret af backup på en ekstern lokation i kommunen, som vi selv drev. Det er dette tredje led, som vi nu har indgået en aftale med Konica Minolta om at drive som en cloud service.”


Baggrunden for valget er blandt andet kravene om, at kommunens system skal kunne genstartes i tilfælde af et total nedbrud af de primære og sekundære systemer. Eller sagt med andre ord: Hvis rådhuset en dag brænder fuldstændig ned til grunden, så skal kommunen helst hurtigt være ’oppe at køre igen’. Og det ville tidligere have betydet store mængder hårdt arbejde og sene nattetimer med det gamle setup.


Backup kombineret med rigelig serverkraft 

”Når vores eksterne backup nu ligger på KMsky, som er Konica Minoltas datacenter, giver det os den klare fordel, at der er rigelig med CPU-power i samme datacenter, og hele Konica Minoltas system kører på samme platform som vores,” oplyser Kent Gadgaard og uddyber: ”Det betyder, at Konica Minolta populært sagt kan genstarte hele Morsø Kommunes IT-system, hvis vi oplever det totale nedbrud. Vel at mærke hurtigt og uden tab af data. Det er det, jeg mener med, at vi har opnået større sikkerhed end tidligere med den nye cloud service.”


Hos Konica Minolta er IT-platformen baseret på en all-flash-løsning, hvor der er brugt NetApp- og Cisco-produkter til at opnå høj hastighed og maksimal sikkerhed. Der er også løbende overvågning af performance og drift.


Kent Gadgaard: ”Konica Minolta står for den løbende overvågning, så det er en ægte Backup-as-a-Service, vi har fået – præcis som vi ønskede det. Som allerede nævnt var det en ekstra fordel, at vores systemer i forvejen ligner hinanden, og at Konica Minolta kender kommunen og vores setup ud og ind. Det begyndte for mange, mange år siden med kopi og print og har for længst grebet om sig til komplekse IT-ydelser.”


Naturlig udvikling – også i det offentlige

Hos Konica Minolta ser Business Development Manager Michael Culmsee og hans kolleger, at både private og offentlige aktører i højere og højere grad vælger de ønskede IT-funktioner som en managed cloud service.


”Det giver god mening i både offentligt og privat regi, at man har en fleksibel fordeling af opgaverne og bruger sine egne ressourcer dér, hvor de gør mest nytte,” siger Michael Culmsee. ”Det gælder også i Morsø Kommune, hvor deres backup nu ligger i KMsky, så de hverken skal bekymre sig om drift, service, vedligeholdelse eller løbende overvågning.


De har så den yderligere fordel nu i forhold til tidligere, at vi bogstavelig talt kan kickstarte kommunens IT-system, så de hurtigt er i gang igen.”


God overflytning og vellykket indkøring

I Morsø kommune har Kent Gadgaard og hans kolleger sammen med partnerne Konica Minolta og Conscia gennemført en vellykket indkøring med spejling af data og opstart af driften på den nye platform.


”Det har været en god beslutning at vælge bedre sikkerhed – endda til en særdeles god pris per gigabyte,” siger IT-chef Kent Gadgaard og runder af: ”Med primær storage og backup på rådhuset kombineret med backup hos Konica Minolta passer vi bedst muligt på borgernes data og står optimalt sikret i tilfælde af nedbrud. Og udviklingsfasen og overgangen har forløbet uden de store sværdslag og forhindringer, så vi er særdeles tilfredse.”


Kontakt os

Kontakt os