Skive College får all-flash i eget datacenter

Skive College får all-flash i eget datacenter

Skive College får all-flash i eget datacenter

Skive College er en af landets helt store uddannelsesinstitutioner. Eller rettere: Skive College omfatter en bred vifte af uddannelsesinstitutioner. 


I foråret 2019 skulle Skive College vælge en ny storageløsning, fordi deres tidligere løsning havde udtjent sin rolle. Deres valg faldt på en Lenovo-løsning i eget datacenter, leveret af Konica Minolta. 


”Størrelsesmæssigt kan vi sammenlignes med en ret stor virksomhed, og vi er i alt otte personer i IT-afdelingen, som skal servicere de forskellige uddannelsesinstitutioner, elever, lærere og øvrigt personale. Det stiller krav til vores håndtering af IT-budgetter, strømforbrug, persondatasikkerhed og meget mere. Vi har en vidt forgrenet IT-infrastruktur, og den skal bare fungere.” fortæller Ulrik Mikkelsen, IT-chef for hele den fusionerede uddannelsesorganisation.

Ulrik Mikkelsen
quotation marks

Konica Minolta var naturligvis meget skarpe rent prismæssigt, men vi var i lige så høj grad imponerede over menneskene bag tallene

Ulrik Mikkelsen

IT-chef for Skive College

Den grønne løsning

”Strømforbrug er en af de ting, der vejer tungt i vores vurdering af nye IT-investeringer,” fortæller IT-chef Ulrik Mikkelsen. ”Vi går efter grønne løsninger og ser nøje på, hvor vi populært sagt opnår størst udbytte per watt. Ny teknologi er generelt mere strømbesparende, så da vi kiggede på ny storage, kunne Konica Minolta levere en interessant business case. 


Storageløsningen har en forventet levetid på fem år, og vi kunne se frem til at betale den tilbage på den halve tid, ikke mindst på grund af et markant lavere strømforbrug.”


En af hemmelighederne ved den forbedrede driftsøkonomi var brugen af allflash storage til den valgte Lenovo-hardware. Prismæssigt er flash på linje med traditionelle diske, og man opnår ikke alene hurtigere svartider, men også et lavere energiforbrug til driften, så det var en nærliggende beslutning.Skyen er bevidst blevet valgt fra

Skive College har valgt at bevare et on-premise datacenter, hvor de selv sørger for kapacitet, oppetid, service og sikkerhed. 

Det betyder ikke, at de ikke bruger eksterne samarbejdspartnere som Konica Minolta, hvor de har fået med- og modspil før, under og efter installationen. 


”Det handler også om sikkerhed. Vi tager et medansvar for vores medarbejdere og studerende, og vi er 100 procent afhængige af stabile driftsforhold,” forklarer Ulrik Mikkelsen.Det handler om økonomi – og mennesker

Ifølge IT-chefen var alle imponerede over det engagement, som folkene fra Konica Minolta lagde for dagen, og hvor dybt de gravede sig ned i de eksisterende forhold for at kunne komme med en passende løsning.


”Konica Minolta var naturligvis meget skarpe rent prismæssigt, men vi var i lige så høj grad imponerede over menneskene bag tallene,” siger IT-chef Ulrik Mikkelsen og slår fast: ”Gode priser gør det nemlig ikke alene, og hos Konica Minolta fandt vi den rette kombination af faglig viden og imødekommenhed. Det har også afspejlet sig i installationen, for da skoleåret sluttede, gik de i gang, og det hele var installeret på to-tre dage.”


”Vi har valgt en grøn løsning med Lenovo allflash storage, leveret og installeret af Konica Minolta, fordi den giver os maksimal performance for et minimalt strømforbrug,” fortæller Ulrik Mikkelsen, IT-chef for Skive College.


Kontakt os

Kontakt os