Konica Minolta lancerer PKG-675i-printer til bølgepapemballage

| 11 februar 2021

Vandbaseret digital inkjetprinter åbner dørene for små oplag og personligt tilpasset bølgepapemballage og foldekarton til sektorer i hastig vækst, f.eks. e-handelen

Konica Minolta har i dag annonceret lanceringen af en ny digital inkjet-produktionsprinter til bølgepapemballage. PKG-675i gør det muligt for trykkerier, emballeringsvirksomheder og brandejere at drage nytte af en brugervenlig løsning til deres on-demand emballageproduktion – og være med på tendensen med mere brugerdefineret print af bølgepapæsker.


PKG-675i er en inkjet-printer i høj kvalitet, der kan printe personligt tilpasset bølgepap og foldekarton i små oplag, som ark eller forudstansede, både hurtigt og økonomisk. For emballeringsvirksomheder er den også den perfekte løsning til hurtigt at oprette modeller af emballagedesign, hvilket forkorter tiden til markedet og reducerer spild. De typiske anvendelsesområder er bølgepapemballage i små oplag til personlig pleje og husholdningen samt forarbejdede fødevarer, hvor emballagen skal beskytte, promovere og levere produktet.  
 
Emballeringsmarkedet i dag er blevet dybt påvirket af COVID-19, og mange af ændringerne vil sandsynligvis også vare ved på lang sigt. Selvom den samlede mængde bølgepapemballage er faldet i 2020, forventes den at genvinde det tabte i takt med den internationale handel. Det er dog den måde, som varer sælges og distribueres på, der har set store forandringer, hvor tendensen går fra detailklare design til formater til postordre, distribution, internet og e-handel.
 
En undersøgelse foretaget af Smithers [1] viser, at pandemien har fremskyndet efterspørgslen efter emballage til e-handel med to til tre år sammenlignet med prognoserne inden COVID-19. Det globale marked for emballage til e-handelen var mere end $49 milliarder i 2020, og Smithers udtaler, at 80 % af denne værdi går til bølgepapemballage.
 
Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print, Konica Minolta Business Solutions Europe, sagde: "Væksten inden for e-handel er en af de definerende tendenser for emballageindustriens fremgang, og det vil have en stor indvirkning på dem, der arbejder i bølgepapindustrien. De skal især være i stand til at reagere hurtigt og udvikle emballagedesign, der er designet specifikt til e-handel, og som løser udfordringerne med postfordeling frem for udfordringer i detailhandelen. Versionering og personlig tilpasning er også i fremgang. Fremstilling af proof of concept-prototyper i høj kvalitet og individuelt tilpassede partier i små oplag er netop der, hvor den digitale inkjetprinter PKG-675i rigtig kommer til sin ret." 
 
PKG-675i , der er produceret af Konica Minoltas partner MTEX NS, og baseret på fem Memjet® CMYK-printerhoveder, som muliggør en printbredde på op til 1.067 mm, printer detaljeret grafik på bølgepap med 1.600 x 1.600 dpi. On demand-job kan med minimal indgriben inden printningen produceres i høj opløsning med en hastighed på op til 18 meter pr. minut. Printeren er udstyret med en CALDERA RIP og bruger vandbaseret blæk, der er FDA-godkendt til indirekte kontakt med fødevarer.
 
Elói Ferreira, Executive President og grundlægger af MTEX NS, sagde: "Dette samarbejde med Konica Minolta medfører betydelige fordele for kunderne. MTEX NS har i det seneste årti opnået et renommé som en kvalitetsbevidst og innovativ virksomhed, samtidig med at de har udvidet deres servicetilbud og globale tilstedeværelse til mere end 40 lande på tværs af fem kontinenter. Denne teknologi udgør en perfekt løsning til hurtigt at oprette modeller af emballagedesign, hvilket forkorter tiden til markedet og reducerer spild på områder som f.eks. foldekarton og bølgepapemballage."
 
Kontakt
Silke Ehmann-Cotichini
Konica Minolta
Business Solutions Europe GmbH
Telefon: +49 (0)511 7404-5604
silke.ehmann-cotichini@konicaminolta.eu

[1] "State of the Packaging Industry 2020" – Smithers
 

Konica Minolta præsenterer PKG-675i

PKG-675i er en digital maskine, der giver emballage med WOW-effekt.