Konica Minolta lancerer Workplace One for at overtage styringen og hostingen af IT-infrastruktur og applikationer til små og mellemstore virksomheder

BALLERUP, DANMARK | 18 marts 2022

Den cloud-baserede digitale platform omfatter også Remote Desktop-tjenester og fungerer som samarbejdsrum

Konica Minolta fortsætter intensivt med at forfølge sin cloud-strategi og tilbyder nu virksomheder endnu en attraktiv mulighed for at flytte deres lokale IT-miljø ud i skyen for dermed at kunne opnå adskillige fordele. Med IT-platformen "Workplace One" kan virksomheder nu få deres IT-infrastruktur og forretningsapplikationer administreret af Konica Minolta og hostet i skyen. Workplace One indeholder også en Microsoft 365-licens til alle virksomhedens medarbejdere og et samarbejdsrum til kommunikation, samarbejde og projektarbejde. Hele pakken henvender sig primært til små og mellemstore virksomheder med op til 300 medarbejdere og har til formål at reducere mængden af IT-opgaver – og forberede dem til den digitale omstilling.


"Med Workplace One er vores mål at fremme den digitale omstilling, navnlig for små og mellemstore virksomheder: Det er en digital arbejdsplads, der er sikker og tilgængelig overalt, som aflaster IT-teams med administrative opgaver, samtidig med at den leverer planlægningssikkerhed og fremmer kommunikation og samarbejde," siger Stephan Thiele, Portfolio Development Manager, Konica Minolta Business Solutions Europe.
 
Den komplette pakke består derfor af forskellige komponenter, der altid er inkluderet som standard, hvor det vigtigste sandsynligvis er at flytte det lokale IT-miljø ud i skyen. Dette omfatter administration og hosting af IT-infrastruktur i skyen, dvs. servere, storage, netværk og alle forretningsapplikationer, der allerede er i brug til CRM, ERP, økonomi, informationsstyring osv. Konica Minolta opfylder primært behovene hos små og mellemstore virksomheder med op til 300 medarbejdere: Disse virksomheder behøver ikke længere bekymre sig om drift, vedligeholdelse, brugeradministration, licenser, opdateringer eller sikkerhed. Det giver dem mulighed for at spare på IT-ressourcerne, reducere investeringsudgifterne og sænke de løbende driftsomkostninger. Takket være et fast månedligt gebyr får de også større forudsigelighed og nemmere omkostningsplanlægning. Remote Desktop Services (RDS) er også inkluderet samt en daglig backup, der sikrer, at deres virksomhed er beskyttet mod tab af data. Standard multifaktorgodkendelse forhindrer desuden uautoriseret adgang til følsomme data.
 
Samarbejdsrum til kommunikation og projektarbejde
Medarbejderne kan også få adgang til deres forretningsapplikationer og Microsoft 365-programmer via Konica Minoltas landingsside, der er baseret på SharePoint Online. Derudover fungerer sitet også som samarbejdsrum: Der tilbydes funktioner som intranet, chat, sociale netværk, teamsites, projektteams, fildeling, en opgaveplanlægger og et nyhedsfeed. Sitet kan designes efter virksomhedens egen grafiske profil og tilpasses efter behov. Det kan tilgås når som helst og fra enhver enhed via Microsoft Teams, mobilapps eller webbrowsere.
 
Til virksomheder i vækst: Differentiering efter brugerrettigheder
"Workplace One giver også mulighed for at opdele brugerne i forskellige grupper alt efter brugerrettigheder. Det kan være særligt nyttigt for mindre virksomheder, der stadig vokser, og derfor ønsker at udvide deres IT-miljø i samme tempo," siger Stephan Thiele.
 
Der er normalt tre forskellige brugergrupper:
  • Cloud-bruger Light/Full: Det er brugere, der ikke har adgang til forretningsapplikationerne, fordi de ikke har brug for dem til at udføre deres arbejde. De har naturligvis stadig fuld adgang til landingssiden med Microsoft 365-apps, offentlige webapplikationer og samarbejdsområder: Brugere fra alle tre grupper har disse rettigheder.
  • Published App-bruger Ud over cloud-brugerrettigheder kan disse brugere få adgang til i det mindste nogle af virksomhedens applikationer – men kun dem de har brug for til at udføre deres arbejde.
  • Full Remote Desktop-bruger: Disse brugergrupper har fuld adgang til alle de forretningsapplikationer og funktioner, der er nævnt i ovennævnte brugergrupper.
 
Læs mere om Workplace One!
 

Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s er den markedsledende udbyder af outputløsninger i Danmark. Konica Minolta har med egne produkter inden for IT-services sat gang i en større transformation, der vil markere Konica Minolta som fremtidens IT-services leverandør. Vi er i Danmark ca. 200 ansatte, som omsætter for ca. 400 mio.kr. i form af salg, service og support af løsninger inden for IT, kopi, print og digitale produkter. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.000 medarbejdere.