Nu tager det kun 3 minutter

Nu tager det kun 3 minutter

Nu tager det kun 3 minutter

Expedit har trykket speederen i bund med en NetApp-løsning fra Konica Minolta. Valget er også en historie om personlige relationer, datterselskaber og sikkerhed.

Per larsen fra expedit
quotation marks

Jeg er glad for, at vi valgte Konica Minolta som den naturlige partner til vores nye IT-løsning. Forløbet er gået over al forventning og uden bump på vejen. Resultaterne taler for sig selv og dokumenterer, at vi har gjort en god investering, der peger mange år frem.”

Per Larsen

IT-konsulent, Expedit

Nu er der styr på backup og storage


Expedit havde brug for bedre plads til backup, reducerede svartider ift. deres arbejde med meget tunge grafikfiler. 


De skulle også binde fire datterselskaber tættere til hovedkontoret, skifte til Flash og implementere en time for time-backup, så de kunne genskabe data i en fart med et minimum af tabte data og spildt tid.


Expedit scannede markedet, og en blanding af personlige relationer og sund fornuft ledte dem til Konica Minolta. Per Larsen fra Expedit: ”Vi har tidligere brugt Mikkel Kjær som konsulent, som i mellemtiden var begyndt hos Konica Minolta. Vi brugte i forvejen Konica Minoltas MFP-maskiner, og så virkede det oplagt at tale NetApp med dem. Det viste sig at være en god idé, for både design og implementering af løsningen er gået snorlige.”


Per Larsen fra Expedit fortæller: ”Vores gamle NetApp Storage og backupløsning var ganske enkelt ved at løbe tør for plads og performance. Vi købte ofte ekstra diskhylder og ekspanderede, men det var ikke nok, og da der heller ikke var support længere, begyndte vi at se os om efter en erstatning.”BRED OG SPÆNDENDE VIFTE AF KRAV
Expedit er en af Nordens største leverandører af butiksløsninger til detailhandelen. Med hovedkontor i Hadsten og datterselskaber i Norge, Sverige, Finland og Letland kan de levere skræddersyede løsninger, systemer og produkter fra en bred portefølje, og de har de senere år oplevet en stærk vækst. En vækst, der gav udfordringer på IT-fronten.


Per Larsen: ”Løsningen blev All-Flash fra NetApp som den primære løsning for brugerne på hovedkontoret, mens en NetApp FAS-løsning med diske står for backup. Snapshot-backup via SnapVault er bindeleddet til alle fire datterselskaber, hvor de hver især har et setup med Cisco-servere, VMware og NetApp´s OnTap Select.”


Projektet blev startet op i februar, og op til sommerferien var data migreret over. Det har givet et stort udbytte for produktivitet, oppetid og ikke mindst sikkerheden.


Expedit sparer penge, plads og tid
”Lad os starte med alt det, vi sparer som en konsekvens af konsolideringen,” siger Per Larsen fra Expedit. ”Vi regner med  at spare op mod 100.000 kroner om året i strøm på grund af mindre varmeudvikling og mindre behov for ventilation. Vi sparer meget plads ved at gå fra et helt rackskab med hardware ned til 2U. Og hvor det før tog op mod 40 minutter at kopiere et image over, tager det nu kun 3.”


Han fortsætter: ”Vi vinder kostbar tid, fordi vi blandt andet sidder og arbejder med tunge filer i 3D. Det går uhyggelig stærkt med at åbne og gemme dem nu. Og så vinder vi stort på sikkerhed med time-for-timebackup, der reducerer risikoen for datatab og gør os langt mindre sårbare over for ransomware og andre angreb. Af erfaring ved jeg, at de trusler skal tages særdeles alvorligt.”


Skoleeksempel på et godt forløb
Da Expedit løb tør for plads og performance, fik de udviklet og implementeret en løsning, der har konsolideret deres samlede infrastruktur, rykket organisationen tættere sammen og gjort den både mere produktiv og mere sikker.


Lars T. Jensen, Konica Minolta: ”Løsningen og samarbejdet har været et skoleeksempel på, hvordan teknologien lige nu ikke alene kan sikre en virksomhed, men også give den et ekstra boost i produktivitet og digital transformation. Innovativ IT er ikke noget, man anskaffer sig, men en integreret del af forretningsudviklingen.”


Per Larsen, Expedit: ”Jeg er glad for, at vi valgte Konica Minolta som den naturlige partner til vores nye IT-løsning. Forløbet er gået over al forventning og uden bump på vejen. Resultaterne taler for sig selv og dokumenterer, at vi har gjort en god investering, der peger mange år frem.”


"Vi vinder kostbar tid, fordi vi blandt andet sidder og arbejder med tunge filer i 3D. Det går uhyggelig stærkt med at åbne og gemme dem nu. Og så vinder vi stort på sikkerhed med time-for-timebackup, der reducerer risikoen for datatab og gør os langt mindre sårbare over for ransomware og andre angreb."

Kontakt os

Kontakt os