Konica Minoltas teknikere skal køre grønt

| 3 februar 2023

Konica Minoltas teknikere skal køre grønt

Som en del af Konica Minoltas strategi for bæredygtighed bliver teknikerbiler i Norden nu udskiftet med elbiler. Det skal reducere CO2-udledningen ved besøg hos kunder. I første omgang drejer det sig om 35 biler i Danmark.


Fokus på et positivt CO2-regnskab

De 35 elbiler er en del af en større plan om på sigt at udskifte alle teknikerbiler på tværs af Danmark, Norge, Sverige og Finland, så Konica Minoltas teknikere udelukkende kører grønt. Målet er således langt mere ambitiøst, påpeger Henning Knudsen, Direktør for Service & Support i Norden:

”Vi har en forpligtigelse til at gøre alt, hvad vi kan, for at bidrage til den grønne omstilling. Det gælder i alle aspekter af forretningen. Vi har længe ønsket, at vores servicefolk skal køre fossilfrit, da de når op på mange kilometer om året. På sigt er intentionen, at 100% af vores servicebiler er eldrevne.” 

Og det er ikke så lidt, der er at spare på CO2-regnskabet, uddyber Henning Knudsen:

”Vi har regnet os frem til, at vores teknikere i Norden kører ca. 75 gange rundt om kloden om året. Ved at skifte til elbiler udleder vi 250 tons CO2 mindre årligt, end hvis vi stadig kørte ud til kunderne i dieselbiler.”

Henning Knudsen påpeger, at der dog kan være en udfordring med at udskifte enkelte teknikerbiler i dele af Norge, Sverige og Finland grundet infrastruktur og rækkevidde på batterier.
 

Understøtter global strategi

På globalt plan arbejder Konica Minolta for at bidrage til en mere bæredygtig verden og reducere udledningen af CO2.

Link til Konica Minoltas arbejde med bæredygtighed