MOBOTIX stjæler billedet hos XL-BYG Elling

MOBOTIX stjæler billedet hos XL-BYG Elling

MOBOTIX stjæler billedet hos XL-BYG Elling

XL-BYG Elling har haft kameraovervågning i mange år. Men takket være en komplet MOBOTIX-installation er overvågningen nu løftet til et nyt digitalt niveau. Alle arealer og vinkler er nu dækket af intelligente kameraer, der kan meget mere end bare at vise billeder. 

Kristian Nielsen, Adm. direktør i XL-BYG i Elling
quotation marks

Jeg kan se et meget stort potentiale i for eksempel heat-mapping, hvor vi kan få et reelt billede af den konkrete kundestrøm i butikken. Vi kan se, hvordan vores udstillinger fungerer, hvor der er størst trafik, og hvordan vi indretter os optimalt i forhold til kampagnevarer og varegrupper med god indtjening.

Kristian Nielsen

Adm. direktør i XL-BYG Elling

Intelligent kameraovervågning gør XL-BYG Ellings setup 100% digital

De analoge kameraer er med årene blevet suppleret af fem digitale kameraer til en samlet installation på 22 kameraer i alt. Installationen var ikke tidssvarende, og billedkvaliteten var heller ikke i top. For Kristian Nielsen var det naturligt at spørge Konica Minolta: 


”Vi har været en Konica Minolta-kunde på kopi og print lige så længe, jeg kan huske. Det samarbejde har fungeret godt, og da vi var til et arrangement på XL-BYG-hovedkontoret, præsenterede Konica Minolta de nye MOBOTIX-kameraer. Ud fra beskrivelsen lød det til, at det kunne være en løsning for os, så vi tog en drøftelse med Konica Minolta om mulighederne.”


Aftalen mundende ud i en installation med i alt 40 digitale MOBOTIX-kameraer med indbygget intelligens og helt nye muligheder for administration og registrering. 


Nu er XL-BYG dækket langt bedre ind

Konica Minolta kunne se mulighederne hos XL-BYG Elling med det samme fordi, de gamle kameraer kunne ’kun’ optage billeder, og der var områder af tømmerhandelen, der ikke var ordentligt dækket. Med løsningen fra MOBOTIX kan XL-BYG nu registrere og dokumentere, hvad der foregår. De er derfor langt bedre stillet end før.


Takket være MOBOTIX-kameraernes teknologi kan de optage 360 grader rundt. Derfor kan både butik, oplagspladser og p-plads dækkes optimalt ind med i alt 40 MOBOTIX-kameraer.


Installationen blev et teamwork, hvor samarbejdspartner A/S Poul Larsen deltog sammen med XL-BYG’s egen el-installatør, der kender ejendommen ud og ind. Det gode samarbejde var guld værd for processen.


Tapper info direkte fra kameraerne

”Vi har investeret i en lille NAS-server til de nye kameraer. Men da det er intelligente kameraer, kan vi tappe alle former for informationer direkte fra dem,” forklarer Kristian Nielsen og fortsætter: ”Hardwaremæssigt er det derfor et overskueligt setup, der ikke trækker meget strøm eller andre ressourcer.”


Direktøren for XL-BYG Elling Tømmerhandel A/S understreger dog, at det trods alt er billeder, der skal overføres. Det kræver noget båndbredde, uanset hvordan man end vender og drejer det. Men det er der også fundet en løsning på:


”MOBOTIX-løsningen kører helt separat på sit eget netværk, så vi har båndbredde nok til overførsel af billeder og video, uden at det går ud over vores administrative funktioner. Desuden kan man skrue op og ned for opløsningen på MOBOTIX-kameraerne, så man ikke bruger mere båndbredde end højst nødvendigt,” forklarer Kristian Nielsen.


Konkret betyder det, at virksomheden veksler mellem 3 og 6 MP-opløsning alt efter lysforholdene. De eksperimenterer stadig med det endelige setup, for hvert kamera kan indstilles individuelt, og de fleste steder er 3 MP nok til at levere skarpe billeder. Natkameraerne fungerer med infrarød teknologi.


Overvågning bliver til ledelsesværktøj

Når MOBOTIX-løsningen bliver brugt som et ledelsesværktøj, kan de intelligente kameraer anvendes til at tilrettelægge arbejdet i en forretning.


Hos XL-BYG i Elling spidsede de ører, da Konica Minolta fortalte om de mange muligheder, som den nye generation af intelligente kameraer åbner op for. Én ting er, at MOBOTIX-kameraene kan levere knivskarpe billeder, der kan bruges i et eventuelt opklaringsarbejde, og at de selv kan opbevare data og spare serverkapacitet, men de intelligente kameraer kan jo meget mere end det. De bliver et værktøj, der hjælper ledelsen med at tage beslutninger, der styrker drift og lønsomhed.


”Vi er blevet klædt på til at bruge kameraerne langt mere strategisk end tidligere, hvor det nu er blevet meget nemmere at arbejde strategisk på ledelsesniveau med de intelligente data, vi kan trække på. Vi kan tælle kunder ned på afdelingsniveau og for eksempel efterprøve, hvordan omrokeringer i butikken virker. Og med registrering af alle biler i området står vi sikkerhedsmæssigt også bedre end før,” slutter Kristian Nielsen, direktør for XL-BYG Elling Tømmerhandel A/S.


Kontakt os

Kontakt os