Intelligent kameraovervågning er video med hjernen på rette sted

| 22 oktober 2018

Forestil dig, at du kan bygge en computer ind i et overvågningskamera, så kameraet selv kan analysere data og aktivere handlinger.

Det kan du med Konica Minolta og MOBOTIX – og perspektiverne er vidtrækkende.


  • Et fitnesscenter har åbent 24 timer i døgnet, men der er lange perioder, hvor der ikke er nogen. Den intelligente kameraovervågning registrerer det og sætter kun varme og ventilation i gang, når der er brugere i centret
  • Med heat mapping kan en butik kortlægge den præcise kundestrøm i butikken og optimere sin space management til det yderste. MOBOTIX gør det muligt – ud over også at levere traditionel videoovervågning
  • Termisk måling med en præcision helt ned til 0,05 °C: Se feberramte passagerer i en ankomsthal, eller pluk udelukkende de syge dyr ud i en svinestald, og reducér brugen af penicillin til et minimum
  • Få overblik over de store, åbne kontorlandskaber med skiftende arbejdspladser. Hvor er der ledigt? Er der hjørner af kontorlandskabet, der sjældent bliver brugt? Registrering og heat mapping giver indsigt og overblik


Dette er blot nogle få eksempler på, hvad du kan arbejde med, hvis du ikke nøjes med ’uintelligente’ videokameraer, men vælger intelligent kameraovervågning med MOBOTIX. De har bogstavelig talt hjernen på rette sted, da hvert kamera er udstyret med en computer og på den måde bliver en selvkørende IoT-enhed.


Meget mere end traditionel CCTV

Traditionel CCTV består typisk af almindelige kameraer, der sender signalerne til en central videoserver i et vagtrum eller et datacenter. Det er først derefter, at man arbejder med billederne efter en overvågningsprotokol eller med andre typer af processer. 


Men sådan er det ikke med de intelligente kameraer fra MOBOTIX.  Kameraerne har indbygget intelligens og indbyggede sensorer, så de kan registrere nummerplader, temperaturskift, bevægelser og meget mere – og reagere på dem med det samme gennem automatisk styring, overvågning, advisering, statistik, mapping og varsling.


Det er op til dig, hvordan du vil bruge kameraerne

På grund af de hårfine registreringsmuligheder af fx ansigtsgenkendelse, temperatur og bevægelser kan du med MOBOTIX etablere en højintelligent overvågningsløsning med en høj grad af automation. Kameraerne er selvstændige enheder, og deres optagelser kan gemmes på et internt SD-kort. 


Al kommunikation til/fra kameraet er krypteret, og de kan drives af solceller for mindst mulig miljøpåvirkning og størst mulig selvstændig drift.


Vores kunder er særdeles positive 

Hos Konica Minolta har man oplevet særdeles positiv respons fra markedet.


Sikkerhed er nemlig en høj prioritet hos mange af vores kunder, og alle kan se perspektivet i at kombinere overvågning med intelligens, så man kan automatisere processen og koble flere enheder og systemer sammen i en ægte IoT-løsning. Mønstret er det samme, når vi præsenterer kunderne for mulighederne: De begynder hurtigt at ’digte med’ og kan straks se områder, der kan automatiseres med kameraer, der har hjernen på rette sted.


Og så er der spørgsmålet om kvalitet. Det er tysk kvalitet, når det er bedst.  Kvaliteten og driftssikkerheden er uovertruffen.