Konica Minolta opnår certificering i henhold til ISO 27017

| 17 januar 2022

Certificeringen dokumenterer, at virksomhedens cloud-tjenester overholder strenge standarder for informationssikkerhed i hele Europa

Konica Minolta Business Solutions Europe har opnået certificering i henhold til ISO 27017 – hvilket dokumenterer, at alle virksomhedens cloud-tjenester overholder de strengeste og mest robuste standarder for informationssikkerhed. ISO 27017, der er udgivet af International Organization for Standardization, er den globalt anerkendte standard for informationssikkerhed i forbindelse med cloud-infrastruktur.


Cloud får større og større betydning i mange organisationers IT-strategier, da det giver fordele som f.eks. større fleksibilitet, muliggør fjernadgang til data for en stadigt mere distribueret arbejdsstyrke og kan skaleres i overensstemmelse med skiftende behov. Det er ikke så mærkeligt, at 80 % af de virksomheder, der blev undersøgt af Quocirca, forventer, at deres IT-systemer som minimum vil være halvt cloud-baserede i den nærmeste fremtid[1]. Når vigtige data samtidig lagres i skyen, skal sikkerheden være i højsædet. Men 33 % af IT-beslutningstagere betragter cloud- eller hybridplatforme som en topsikkerhedsrisiko.[2]
 
ISO 27017-certificeringen understreger Konica Minoltas målrettede indsats i forhold til cloud-sikkerhed  
For at sikre, at skyen ikke bliver en sikkerhedsrisiko, anvender Konica Minolta høje standarder for at beskytte sine cloud-løsninger. Den globalt anerkendte ISO 27017-certificering bekræfter og bygger videre på virksomhedens eksisterende stærke sikkerhedsfundamenter: I 2020 opnåede Konica Minolta certificering i henhold til ISO 27001 for Information Security Management System (ISMS), som følge af virksomhedens holistiske tilgang til informationssikkerhed både i organisationen og i tjenesterne til kunderne. Nu udvides ISO 27017-certificeringen til at omfatte det cloud-miljø, der leveres af Konica Minolta Business Solutions Europe, hvilket bekræfter, at Konica Minolta har skabt et sikkert cloud-baseret miljø og minimeret risikoen for sikkerhedsproblemer. Det omfatter en række retningslinjer, f.eks. streng beskyttelse af cloud-miljøet mod adgang til uautoriseret eller defineret ansvar mellem udbyder og kunde.  

Høje sikkerhedsstandarder for Konica Minoltas datacentre 
Konica Minoltas cloud-sikkerhedskoncept omfatter i bund og grund følgende aspekter med hensyn til sine datacentre: Datacentrene i Tyskland og Sverige er opdelt i fem eller fire sikkerhedszoner: Adgang styres af et omfattende adgangsstyringskoncept og kræver forskellige godkendelsesniveauer for at gå gennem zonerne. Alle kundedata beskyttes pålideligt takket være et dedikeret, kontinuerligt backupsystem. Kunderne er garanteret fuld netværksisolation på platformen, herunder deres eget netværkssegment, routere og firewalls. For endnu bedre sikkerhed fås mikrosegmentering som tilvalg via distribuerede, avancerede firewall-tjenester. Alle serverrum har en brandmodstandsevne på mindst 90 minutter og er udstyret med et tidligt branddetekteringssystem kombineret med tidlig branddetektering og varmesensorer.
 
EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR) kræver fuldstændig beskyttelse af data, der overføres fra et lokalt miljø til skyen. Da de to datacentre er placeret i Europa, tilbyder Konica Minolta ikke kun GDPR-kompatible løsninger, men hjælper også sine kunder med at opnå et højt niveau af datasuverænitet, da de altid bevarer kontrollen over deres data og applikationer. 
 
Også inden for cloud-print leverer Konica Minolta omfattende sikkerhedsløsninger. Quocirca vurderede for nylig Konica Minolta som "Leader" i forhold til printsikkerhed..[3] Ifølge Quocirca omfatter Konica Minoltas Cloud Print Service-portefølje "flere muligheder for at understøtte og øge kundernes sikkerhed. Data- og dokumentsikkerhed sikres gennem kryptering og brug af certificerede datacentre, follow-me autentificering, rollebaserede adgangskontroller samt kontrolleret gæsteadgang. For at imødegå normale bekymringer omkring databeskyttelse og privatlivets fred minimerer Konica Minolta datadeling." 
 
[1] Quocirca, 2021: The Cloud Print Services Market Landscape, 2021, https://quocirca.com/content/quocirca-mps-2021/
[2] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce,  https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
[3] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce, https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
 
Konica Minolta Business Solutions Denmark a/s er den markedsledende udbyder af outputløsninger i Danmark. Konica Minolta har med egne produkter inden for IT-services sat gang i en større transformation, der vil markere Konica Minolta som fremtidens IT-services leverandør. Vi er i Danmark ca. 200 ansatte, som omsætter for ca. 400 mio.kr. i form af salg, service og support af løsninger inden for IT, kopi, print og digitale produkter. På verdensplan beskæftiger Konica Minolta ca. 43.000 medarbejdere.

Kontakt

Kontakt

Melanie Olbrich

Senior Expert Content Strategy & Development, Corporate Communications

melanie.olbrich@konicaminolta.eu

+49 (0)511 7404-5337