Bogtrykkeren fik styrket præcision og øget effektiviteten

Børge Møller Grafisk logo

Bogtrykkeren fik styrket præcision og øget effektiviteten

Bogtrykkeren fik styrket præcision og øget effektiviteten

Børge Møller Grafisk fik bedre farvestyring og mere simpel betjening med en AccurioPress C6100 med en IQ-501 farvestyringsenhed.

Heini Møller, Steen Sørensen test
quotation marks

Det var vores egne grafikere, der pegede på Konica Minolta, og vi er meget tilfredse med både løsningen og forløbet. Farvestyring og betjening er blevet lettere, og vi får simpelthen presset mere igennem.

Heini Møller

Bogtrykker

Styrket kvalitet, reduceret produktionstid og øget produktivitet.

Styrket kvalitet, reduceret produktionstid og øget produktivitet.

BØRGE MØLLER GRAFISK I/S UDFORDRING
Børge Møller Grafisk I/S er et anerkendt bogtrykkeri, der håndterer hele trykprocessen for kunderne. De har dog oplevet udfordringer på flere fronter, bl.a. at sikre ens farvegengivelse ved genoptryk, at få en stabil farveføring gennem et helt oplag og så har efterbehandlingen krævet meget manuelt arbejde. 


De udfordringer skulle løses. Og efter flere anbefalinger fra blandt andet husets egne grafikere gik virksomheden i dialog med Konica Minolta.


En samlet løsning til digitalprint

Løsningen bestod bl.a. af en AccurioPress C6100 med integreret IQ-501 med in-line spektrofotometer kombineret med en SD-513 efterbehandlingsenhed.


AccurioPress C6100 

... er en digitalprinter i high-end produktionsklassen. En af de helt særlige funktioner for maskinen er, at den via IQ-501 automatiserer måden at lave ICC-profiler på. Det betyder helt præcist, at den tidligere manuelle proces, hvor opmåling med spektrofotometer ofte kunne tage op til en halv time, nu kun tager ca. 3 min.


IQ-501 

... er den integrerede farvestyringsenhed. Det er en fuldautomatisk løsning, der løfter opgaven på få minutter i forhold til tidligere. Den scanner en smal bane af testfelter, som sendes tilbage til printeren for størst mulig farvelighed.


SD-513 

... er en efterbehandlingsenhed til brochureproduktion, der kan producere tryksager på op til 50 ark/200 sider. Den hæfter tryksagerne i ryggen med op til fire klammer, og kan desuden varetage squarefold midtfalsning og påføre op til fire bukkestreger samt renskære på tre sider.


Effektivitet og kvalitet
Det er vigtigt for Børge Møller Grafisk I/S, at effektivitet og kvalitet går op i en højere enhed for at leve op til kundernes krav. Her er den kraftige AccurioPress C6100 helt central og med den integrerede farvestyringsenhed IQ-501 kan Børge Møller Grafisk I/S overvåge farverne in-line samtidig med den automatiske for- og bagsideregistrering under produktionen. Ud over det sikres perfekt farvekalibrering efter Fograstandarden og hurtig indstillingstid. Og den automatiske density-måling giver stor farvelighed fra første til sidste print.


Endelig har SD-513 sat turbo på efterbehandling og færdiggørelse. Den har automatiseret falsning, hæftning og tilskæring af tryksagerne. Det har i høj grad bidraget til, at mange manuelle processer er blevet fjernet. Dette har også resulteret i kortere produktionstid og derved hurtigere leveringstid.


Derfor er løsningen en succes:


Styrket kvalitet, reduceret produktionstid og øget produktivitet


Sådan lyder den korte opsummering af fordelene ved den løsning, som Konica Minolta har leveret til Børge Møller Grafisk I/S. Farvestyringen er blevet bedre og hurtigere, og samtidig er produktionstiden skåret ned ved at automatisere manuelle processer.


Den forbedrede oppetid har desuden reduceret behovet for teknikerbesøg, og når det endelig kræves, er virksomheden nu kommet under Konica Minoltas landsdækkende paraply af dygtige serviceteknikere, der ofte afhjælper problemerne på stedet.

Kontakt os

Kontakt os